Joplin, Buck en Baya  

 

  

Joplin (kruising Pyrenese herder) kwam bij ons als 14 weken oude pup in 1994 en was een erg eigenzinnig hondje. Ze was erg fanatiek en erg gek op de behendigheids oefeningen. Na een paar maanden hebben we besloten om er een hond bij te nemen. Dit werd Buck (kruising Duitse dog) uit het asiel, hij was toen 9 maand. Hij was als jonge reu niet altijd even makkelijk maar met veel trainingen en geduld werd hij een super lieve en rustige oude hond. Samen hebben ze veel lol gehad en heel erg veel gespeeld.

 

      

 

 

Buck

 

 

In 2000 kwam ik bij een vriendin en bij haar buren lag een pup van 13 weken oud  (kruising Rottweiler / Labrador) in de tuin met een ijzerdraadje vast. Deze mensen wilde het hondje eigenlijk niet hebben. Ik heb haar toen meegenomen en aan onze roedel toegevoegd. Ze heette Brenda maar we hebben haar Baya genoemd. Baya werd al snel de grootste vrienden met Buck en sliep standaard bij, naast of bovenop hem.

 

Joplin

   

 

 

 

Joplin ging geestelijk steeds verder achteruit. Het begon met epilepsie en later werd ze erg dement. Buck daar in tegen was geestelijk helemaal in orde maar lichamelijk was hij erg op naar mate hij ouder werd. Op een dag merkte ik dat hij niet meer goed van zijn bed af kon komen en door zijn achterhand zakte. Joplin toonde op dat moment bijna geen herkenning meer naar ons. Dit was het moment waar we allemaal bang voor zijn als dierenbezitters. 

Baya

      

 

 

 

 

 

Op 13 december 2007 heb ik de dierenarts gevraagd om Joplin (13,5 jaar) en Buck  (12,5 jaar) samen te laten inslapen bij ons thuis op hun eigen bed. Dit was een verdrietige, pijnlijke dag maar ook mooi dat we ze samen konden laten gaan. Het was daarna stil en leeg voor Baya en Janis.

 

Helaas in maart 2008 is Baya overleden door een noodlottig ongeval. Dit was wel erg veel om in 3 maanden tijd 3 honden te verliezen. Ze hebben in ieder geval veel mooie herinneringen achter gelaten en voor altijd een plekje in ons hart.

Top