De Maine Coon:

Hier onder vindt u enige informatie over het ras de Maine Coon:

Het kattenras Maine Coon is  een van de grotere soort katten. Een kater kan makkelijk  een kilo of 8-9 wegen. Maar ik heb zelfs ooit een kater ontmoet die 12 kilo woog. De Maine Coon heeft een erg natuurlijk uiterlijk, dit komt bijvoorbeeld door de vaak gestreepte vacht in bruin of zilver. Natuurlijk zijn er ook allerlei patroon en kleurvarianten zoals bijvoorbeeld een effen Maine Coon. Er zijn zelfs volledig witte Maine coons. Wat voor het natuurlijke uiterlijk zorgt zijn de halflangharige vacht, volle staart, een kraag en bij een groot deel van de Maine Coons ook pluimpjes op de oren. Qua karakter is het een geschikte gezelschapskat, Maine Coons zijn over het algemeen goed gehumeurd, intelligent, houden wel van wat spelen, zijn verdraagzaam met mensen en andere dieren. Ook zijn Maine Coons vaak erg nieuwsgierig en willen daarom bij van allerlei dingen meekijken en met je meelopen om te kijken waar je heen gaat en wat je gaat doen. Veel Maine Coons hebben ook hele verhalen tegen je. Ze maken geluidjes of miauwen er vrolijk op los waarbij ze je heel indringend aan kunnen kijken. Op zijn tijd zijn ze lekker ondeugend.  Er zijn ook veel Maine Coons die met veel plezier een propje papier voor je apporteren. Kortom, een heerlijke kat om in huis te hebben.

De liefde voor de Maine coons is bij ons geboren bij het zien van een geweldige Maine coon kater Figo Fago genaamd. Deze dekkater behoort tot de Cattery van Connie.

Na een bezoekje aan een Maine coon-fokster in Polen wist ik het zeker. Een paar maanden later is toen onze eerste Maine Coon poes Hanna Qentika uit Polen bij ons gekomen. We hebben haar Happy genoemd.

Voor mij persoonlijk zijn de Maine Coons een hele mooie verschijning en ze hebben een super karakter. Als u op de namen van onze poezen gaat staan komt u op hun eigen pagina.

Malibu en Mozart slapend in de poppenwagen 

Top