Figo's Ouzo Marindytree

Ouzo is geboren op 18 September 2008

 

Ouzo is een kitten van Happy en Figo. Hij was de kleinste van het nest van zes en groeide erg langzaam. Na verloop van tijd werd de achterstand wel erg groot en begon hij af te vallen.

 

Na een bezoekje aan de dierenarts bleek hij een verstopping in zijn darmen te hebben. We hebben toen afgesproken hem thuis te behandelen met massage, laxeermiddel en af en toe een klysma. De dierenarts gaf de situatie weinig kans maar omdat Ouzo geen pijn leek te hebben zijn we er voor  gegaan. Na 2 dagen terug voor controle en hij kwam weer aan en groeide zelfs weer wat. We hebben toen afgesproken het nog een week aan te kijken en het resultaat ziet u op de 1e foto van deze pagina.

 

Hier is hij duidelijk toe aan wat rust na zijn moeilijke start maar hij heeft alle schade ingehaald en door de hoeveelheid aandacht die hij gehad heeft is hij erg op mensen gericht. We hebben daarom ook besloten dat hij gewoon bij ons mag blijven wonen. 

 

Toen hij 7 maand oud was hebben we hem laten castreren. Alles leek erg goed te gaan na de ingreep maar na een poosje merkte we dat hij weer dunne ontlasting kreeg en niet zo levendig meer was als normaal.  Op een dag tilde ik hem op en hij gaf een geluid wat pijn aangaf en toen ik hem neer zette liep hij moeilijker. We zijn naar de dierenarst gegaan en hij vertelde dat Ouzo wederom verstopt zat. Het was deze keer zo erg dat we hem toen hebben moeten laten inslapen.  We wilde hem niet weer een heleboel toestanden en misschien pijn laten ondergaan. We hebben het idee dat zijn darmen niet meer goed op gang zijn gekomen na de castratie.  We zijn blij dat we nog een paar maanden van hem hebben mogen genieten.  Hij was een echte kanjer en super aanhankelijk. Hij was uitgegroeid tot een erg mooie jonge kater.

 

Top